Foto: Andreas Jurkian
MÅNADENS LÄSARBILD MARS. Drömvy från den ljusa sidan av månen.

Magisk måne i månadens bild

Alingsås

En sen marsnatt hade Andreas Jurkian med sig kameran ut på Alingsås gator. Resultatet blev denna maffiga bild där månen tillsammans med gatlamporna på ett nästan magiskt sätt lyser upp Museiparken. Bilden gör honom till vinnare av AT:s bildtävling månadens bild.

– Det är alltid kul att man uppskattas för det man gör, säger Andreas Jurkian när AT:s reporter når honom på en skakig telefonlina till fartyget där han arbetar.

Andreas Jurkian är en flitig fotograf och skickar ofta in bidrag till månadens bild. Där här gången plockar han också hem segern och vinsten tar han genom en riktig månbild som föll AT:s jury i smaken.

– Jag gillar nattfotografering. Det är lite av en utmaning. Är man ute och fotar på dagen kommer man kanske hem med 1500 bilder på natten kanske man kommer tillbaka med 15, säger Andreas.

Foto är konst

Vinnarbilden har han exponerat flera gånger för att få in tillräckligt med ljus i den.

– En del kanske säger att det är fusk men fotografering är konst tycker jag och då måste man ju få bestämma själv hur man vill göra. För att fota vissa motiv måste man ibland ta flera exponeringar.

För Andreas som gillar att fotografera på kvällstid så är Lights in Alingsås en riktig höjdpunkt. Han beskriver det själv som ett smörgåsbord.

Bilder på sjöfart

Han bor i centrala Alingsås och har hållt på med fotografering sedan början på 90-talet då han köpte sin första digitalkamera. I dag fotar han med en Sony A7R III. Förutom att fota Alingsås gator nattetid brukar tar han sig gärna ner till både Gerdsken och Mjörn för att fotografera.

– Dessutom blir det mycket bilder på båtar och sjöfart eftersom jag jobbar med det.

Förutom äran vinner Andreas Jurkian också ett presentkort värt 250 kronor.

För den som vill se fler av Andreas bilder publicerar han många av dem på sitt Instagramkonto: @n4ll3n

Tre bilder får hedersomnämnanden – se tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.