Foto: Filip Landqvist
RUTINERAD SJUKSKÖTERSKA. Lillemor Bergman driver tillsammans med sin man Lars den nyöppnade MedEstetica kliniken på Kungsgatan i Alingsås.

Ny klinik har öppnat på Kungsgatan

Alingsås

Under fredagen öppnades en ny medicinestetisk klinik på Kungsgatan i Alingsås. MedEstetica erbjuder behandlingar inom bland annat fillers, botox, tandblekning, kemisk peeling och mycket mer.

– Våra behandlingar är sådana som den allmänna sjukvården har valt bort. Vi strävar efter det naturliga och intresset för det vi gör är stort, säger Lillemor Bergman som driver kliniken tillsammans med sin man Lars.

Numera finns det en medicinestetisk klinik inne i centrala Alingsås. Mittemot Sallys på Kungsgatan driver nu Alingsåsarna Lillemor och Lars Bergman MedEstetica-kliniken. Det är en medicinsk professionell och kund/patientsäker klinik. Allt som man gör vilar på en stabil vetenskaplig grund.

Säkerheten viktig

Lillemor Bergman har en gedigen erfarenhet som legitimerad specialistsjuksköterska och kommer närmast från ett jobb på Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

– Patientsäkerheten är oerhört viktig för mig. Kommer man hit som kund har man alltid en behandlings- och ansvarsförsäkring. Det är en viktig trygghet som inte så många tänker på, säger Lillemor.

”En lite skev bild”

Lillemors man Lars kommer vara marknadsansvarig. Därutöver har man en legitimerad läkare och en legitimerad tandläkare som en del av teamet.

– En del har nog en lite skev bild av det som vi gör här. Det handlar ju inte om att man ska göra stora läppar och se ut som någon som ska vara med i Paradise hotel. Om vi tar botox som exempel så är det ju en gammal beprövad metod som framförallt används för att behandla ryckningar, rynkor eller för att bota tandgnissel, säger Lars och Lillemor fyller i:

– Målet är ju att kunden ska se lite extra fräsch ut samtidigt som det kanske inte syns att man gjort något på en klinik.

Unga som gamla

Några av de mer populära behandlingarna är borttagning av godartade leverfläckar, plasmapen för hängande ögon, behandling av akneärr och tandblekning.

– Vi märker att många är intresserade. Det är både unga som har problem med akne som vill ha vår hjälp men även Kalle 85 år som vill ta bort pigmentfläckar, säger Lillemor.

I dagsläget finns det två behandlingsrum men redan till hösten kommer verksamheten växa ordenligt och bli till fyra behandlingsrum. Det är också då som det stora invigningseventet kommer hållas. Men redan nu har man ett antal olika kampanjer i samband med öppningen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.