• Foto: STEFAN SAMUELSSON
    En påskkärring placerades högt upp i björken.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Påskbjörken lyftes plats under måndagen.

Ny påsktradition på Murartorget

vårgårda

För första gången pryder en påskbjörk Murartorget i Vårgårda. Den lyftes på plats under måndagen i strålande solsken.

Kanske är det början på en tradition. Hur som helst har Vårgårda kommuns gata- och parkenhet pyntat en stor björk med färgglada sidenband i stället för fjädrar och placerat på torget, där julgranen står på vintern.

En påskkärring, i form av en stor docka, sitter högt uppe i björken och vakar över torget och dess besökare. 

Det var strålande sol men fortfarande kyligt i luften när påskbjörken kom på plats vid sidan av de stora fotografierna från Bildernas stad. Det är 32 utvalda bilder som finns här till mitten av maj. Det pågår förresten en omröstning om bästa bild fram till den 29 april.

Första pris är en inramad kopia av vinnarbilden, andra pris är en halvårsprenumeration på Alingsås Tidning. Röster kan mejlas till lokalred@alingtid.se. Ange vilken bild du röstar på samt ditt namn och telefonnummer. Det finns också en rösttalong i en annons som införs då och då i papperstidningen.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.