Nya hyror klara i Vårgårda

Vårgårda

Den genomsnittliga höjningen av hyrorna hos Vårgårda Bostäder blir i år 2,3 procent och lika mycket nästa år. Det står klart efter medling i Hyresmarknadskommittén.

Som AT skrev för en månad sedan i papperstidningen och e-tidningen strandade de lokala hyresförhandlingarna och parterna, Vårgårda Bostäder och Hyresgästföreningen, fick ta hjälp av medling i Hyresmarknadskommittén.

Parterna har nu accepterat medlingsbudet som innebär att hyrorna i genomsnitt höjs med 2,3 procent räknat från 1 mars 2019 samt med 2,3 procent från 1 januari 2020.

Vårgårda Bostäders ursprungliga krav var 6,3 procent för 2019 medan Hyresgästföreningen kunde gå med på 1,8 procent.

– Vi är nöjda med medlarnas bud. Det bör ge goda förutsättningar att klara kostnadsökningar och fortsatt underhåll. Även om det är en betydande höjning får det ändå anses som en rimlig nivå, säger Jesper Lissmark, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Jan Thorsson, vd för Vårgårda Bostäder, beklagar att parterna inte kunnat komma överens lokalt och anser att höjningen inte räcker för att täcka bolagets behov av planerat underhåll i de cirka 700 lägenheterna.

– En del som vi hade tänkt göra får flyttas på framtiden, säger han.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.