Foto: CHRISTIAN STÅL

Nyförvärvet redo att göra avtryck

Fotboll

Oliver Wingfors, 17, är ännu en Sollebrunnskille som är redo att göra avtryck i Alingsåsfotbollen.
– När jag får chansen ska jag ta den, säger Holmalunds nyförvärv.

Det är tydligt Oliver Wingfors älskar att träna. Och att dosen fördubblades när han lämnade Sollebrunns AIK för spel i Holmalund har han inga problem med. Snarare tvärtom.
– Det kan aldrig bli för mycket. Utöver de fem passen vi körde med Holmen under försäsongen tränar jag tre gånger i veckan med skolan (NIU). Dessutom kör jag en del själv, berättar han.
Du kan aldrig skylla på dålig ork då med andra ord?
– Nej, det blir svårt (skratt).
Du var och provspelade hos flera andra klubbar, varför föll valet på Holmalund?
– Jag fick ett väldigt fint intryck och kände mig välkommen i gänget direkt. Dessutom hade jag en bra dialog med Johan Ahlqvist (i den sportsliga ledningen). Han berättade att dom verkligen trodde på mig. Sen hade min pappa en liten påverkan också eftersom han är gammal ”Holmare”.

Oliver Wingfors säger att han spelat såväl ytterback som mittback under försäsongen.
– Jag tycker att det gått bra, men hur bra är det upp till andra att bedöma. Får jag själv välja trivs jag bäst centralt.
Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag vill vara delaktig i speluppbyggnaden och tycker att jag ser spelet bra. Sen har jag mycket att lära givetvis. En sak är att ta för mig mer i det fysiska spelet. Det är en stor skillnad på spel i femman och trean. Man får inte alls lika mycket tid på sig här. Börjar man kladda med bollen så smäller det direkt, och det gäller att flytta boll snabbt.

I genrepet mot Landvetter bildade Wingfors mittbackspar med Gustav Öman, men om det blir samma konstellation i premiären återstår att se.
– Det hänger lite på om Ängberg (Christoffer) kan spela som det ser ut. Men oavsett om det blir spel från start eller om jag börjar på bänken så kommer jag vara redo, berättar han.
Din klasskompis Axel Skoglund valde spel i Gerdsken, hur mycket snackar ni om derbymatcherna i skolan?
– Lite grand så klart, men det blir nog mer ”munhugg” ju närmare match vi kommer.
HIF:s nyförvärv säger vidare att Holmalund kan bli en överraskning för många i år.
– Slipper vi skador på våra bärande spelare kan det bli riktigt bra. På försäsongen tycker jag att vi tagit stora kliv och mot Landvetter var det riktigt bra stundtals.

Anton Stenseke, assisterande tränare, är nöjd med vad han fått se av nyförvärvet under försäsongen:
– Det är tuff konkurrens i försvaret men Oliver har absolut chans att få speltid. Jag och Mikael (Öhman) är väldigt nöjda med vad han visat på försäsongen. Han har potential att bli riktigt bra.

Läs om fler unga löften i de lokala division III-lagen i torsdagens tidning!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.