• OCKSÅ PÅ SKOJ. Hämtat från Storegårdens bloggsida storegardenblogg.com.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Marco Glad vill börja på ny politisk kula – som Miljöpartist...

Omval – bara på skoj

HERRLJUNGA

Omval i Herrljunga för att en politiker representerar två partier? Nej, så blir det inte även om AT försökte luras med den nyheten på 1 april. Storegården i Alboga hade också ett aprilskämt – ett riktigt genomarbetat sådant. 

Allt färre nyhetsmedier publicerar numera aprilskämt på grund av de senaste årens debatt om falska nyheter. Men AT:s lokalredaktion tog ändå tillfället i akt att skoja till det lite tillsammans med Herrljungapolitikern Marco Glad.

Tidningen har på senare tid berättat om den ovanliga situationen att Glad representerar två partier i kommunpolitiken, KV och SD. Nu meddelade han att han går över till ett tredje parti, Miljöpartiet, som åkte ur Herrljungas kommunfullmäktige i höstas och kan behöva all hjälp det kan få.

Han skulle kandidera för MP i ett omval som skulle hållas i samband med EU-valet i maj. Men lugn alla Herrljungabor, det blir inget omval och Marco Glad lär inte blir Miljöpartist, såvitt vi vet.

Att döma av reaktionerna på AT:s Facebooksida var det många som fick sig ett gott skratt samtidigt som de inte verkar ha haft några svårigheter med att genomskåda aprilskämtet.

”Definitiva besked besked 1 april är alltid lurigt…”, skriver Birgit Börjesson.

Om nyhetsmedier blivit mer återhållsamma med aprilskämt verkar det vara tvärtom med företag och organisationer, som ofta lägger ut sina skämt i sociala medier.

Ett roligt lokalt exempel kom från Storegården i Alboga. Både i en pressrelease och på Facebook påstår de sig ha blivit den första gården i Europa att få jordbruksstöd från EU för en kokospalmsplantage.

Drygt 400 kokospalmer skulle planteras i maj på två hektar strandmark intill Norra Sämsjön och vara ett komplement till heminredningsbutiken. Ägaren Sarah James Larsson säger sig ha fått idén i samband med den varma sommaren 2018.

”Tänk om det ändå vore sant”, skriver Leif Roos på Storegårdens Facebooksida.

 ”Det kanske blir sant snart, det blir ju varmare och varmare!” skriver Gunilla Rydin.

Nyhetsbyrån TT har kollat på aprilskämt runt om i landet. Bland de roligaste är P4 Västmanlands nyhet att en skola i Västerås utbildar elever i att prata baklänges. Nämnas kan också Sveriges lantbruksuniversitets pressmeddelande om att hundägare, som inte plockat upp efter sin fyrfotade vän, ska sättas fast med hjälp av dna-analyser av hundbajs.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.