P-avgifter i centrum

Alingsås

I torsdagens tidning uttrycker sig ett antal handlare, tillhörande gruppen Butik i centrum, sin negativa inställning till p-avgifter i centrala stan. Ett språkrör för gruppen önskar till och med fler avgiftsfria p-platser i centrum! Ett så ensidigt tänkande ligger definitivt inte i tiden utan känns bara omodernt och pekar även på avsaknad av andra initiativ för att säkerställa en god handel i centrum.

Var finns miljötänkandet i deras ensidiga tjat om p-platser i centrum? En bil som körs i tät trafik släpper ut flera gånger mer koldioxid jämfört när den körs på väg. Dessutom tar bilen plats och med det minskar trivselfaktorn i centrum som en öppen och trevlig handelsplats.

Det finns ett stort park-garage (Estrad Alingsås) där mängder med p-platser finns att tillgå till mycket låg avgift. Och i tillägg till detta ytterligare platser i direkt närhet till centrum. Nej, tänk om!!! Tänk modernt genom att få bort parkering för bilar i centrum. Om handlarna erbjuder varor och tjänster som folk vill ha så kommer dom även om det innebär några steg extra.

 

  • Christer Gustafsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.