Foto: STEFAN SAMUELSSON
SJU AV ÅTTA. Wilmer, Teo, Alma, Vilda, Malte, Sebastian och Oscar är sju av åtta försäljare från Eggvena skola. Här tillsammans med majblommeföreningens Annika Johansson.

Redo att sälja majblommor

Herrljunga

I dag, torsdag, börjar försäljningen av årets majblommor. 74 barn säljer i år i Herrljunga tätort, Remmene och Eggvena. 

– Jag har varit en av de tio bästa i hela Herrljunga, säger Vilda Dahlqvist stolt.

Hon går i sexan på Eggvena skola och sålde i fjol majblommor för 3 500 kronor. Hon är en av åtta elever i sin skola som säljer i år. Dessutom deltar hela 66 elever på Horsbyskolan.

AT var med när Annika Johansson, kassör i Majblommans lokalavdelning i Herrljunga, informerade Eggvenaeleverna dagen före premiären.

– Egentligen är det en insamling vi håller på med. Blomman är ett bevis på att man har skänkt pengar, säger hon, som förra året delade ut mellan 30 000 och 40 000 kronor av majblommepengarna till behövande barn i det här området.

– Vi hjälpte 70 barn i fjol. Jag har nog bara 3 000 kronor kvar nu, fortsätter Annika Johansson.

Barnen får bland annat bidrag till kläder och avgifter i musik- och simskola. Förutom pengarna från majblommeförsäljningen skjuter Rotary till nästan lika mycket.

Läs mer i torsdagstidningen

  • Nu kan man betala med swish
  • Stort hjälpbehov bland barnfamiljer i Vårgårda

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.