Arkivbild: AT

Säsongen över för AHK:s damer

Handboll

AHK-damerna föll borta mot KvIK Sport i det avgörande kvalmötet under söndagseftermiddagen med 22-20. Därmed försvann också drömmen om spel i division 1 nästa säsong.

Det stod 1-1 i matcher inför söndagens möte. Alingsås vann första matchen på hemmaplan med klara 28-14 och föll sedan i förlängning i den andra matchen. Därför blev söndagens drabbning helt avgörande.

Det var en målmässigt jämn match hela vägen. Det var dock hemmalaget KvIK Sport som var i ledning under större delen av kampen. Men AHK hängde i och med kvarten kvar att spela hade Alingsåsarna gått om och var uppe i en tvåmålsledning, 17-15. Då svarade KvIK med att göra fem raka mål och efter det kunde AHK inte återhämta sig och slutresultatet skrevs till 22-20 till Göteborgslaget.

För Alingsås del är det nu bara att ladda om batterierna för en ny säsong i division två och man får sikta på att ta klivet upp till division ett under 2020 istället.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.