Foto: STEFAN SAMUELSSON

”Ser allvarligt på uttalandena”

Herrljunga

Vårdförbundet begär en mbl-förhandling med Herrljunga kommun för att diskutera den DO-anmälde socialchefen Magnus Stenmarks uttalanden om föräldraledighet under sommaren.

”Vårdförbundet ser allvarligt på uttalandena och önskar en närmare dialog med arbetsgivaren om uttalandena och hur arbetsgivaren hanterar rätten till föräldraledighet i fortsättningen”, skriver förbundsombudsman Anela Broberg till kommundirektör Niels Bredberg.

AT kunde i förra veckan berätta att 13 sjuksköterskor i hemsjukvården hade anmält socialchefen till diskrimineringsombudsmannen för att chefen vid ett möte med dem ska ha uttalat sig diskriminerande om anställda som är föräldrar och önskar ta ut lagstadgad föräldraledighet under sommarhalvåret.

Både kommundirektören och socialnämndens presidium begärde, efter att sköterskornas anmälan hade gjorts, mer information och svar i ärendet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.