Skolmaten

Alingsås

När jag växte upp så serverades enbart en måltid i skolan om dagen man fick inget alternativ.
Detta resulterade i att flera elever avstod att äta i skolan då maten inte var god de tyckte inte om det som serverades i skolmatsalen detta skedde varje dag 5 dagar i veckan.
Eleverna köpte istället snabbmat mat som var godare i deras åsikt eller gick hungriga vilket resulterade i trötta, irriterade elever som inte orkade med skoldagen.
Att äta på McDonalds övrig snabbmat visst är det gott men inte för ofta barn och unga som hellre väljer detta än skolmaten riskerar även att bli en av dom med fetma.
Att skolmaten är ett bättre alternativ är inget som jag tror någon ifrågasätter men nu pratar man ytterligare en gång om att gå tillbaka till tiden då en maträtt serverades i skolmatsalarna om dagen i Alingsås kommun .
Vilket jag har en bestämd åsikt i att vi kommer öppna upp igen för att elever väljer bort skolmaten och köper snabbmat istället i större utsträckning eller går hungriga vilket kommer försämra deras skolresultat!
Matsvinnet kommer öka då antal elever som kommer äta kommer minska!
Idag är det ett bra upplägg det som någon inte tycker om gillar en annan och har man alternativ så vill fler elever äta i skolmatsalen.
När man har som idag 3 rätter i skolmatsalen så ökar viljan att prova olika rätter de får eleverna istället för att fnysa åt maten i skolmatsalen gå och äta maten i skolmatsalen.
För mig är det gamla att enbart serveras en rätt om dagen I skolmatsalen inget positivt, jag har sett så mycket under min skolgång hade vi haft alternativ på den tiden hade jag varit överlycklig då hade flera av dom jag gick med andra elever ätit skolmatsalen istället för att gå köpa snabbmat!
Vi vill få ner fetman vi vill få bort matsvinnet med att gå tillbaka till det gamla kommer vi öka antal elever som äter snabbmat eller inget alls under hela dagen, matsvinnet kommer öka då elever dissar maten.

Min personliga åsikt är att vi inte ska ta bort alternativen i skolmatsalen utan ha kvar det som erbjuds idag.
Jag har pratat med elever och pedagoger om skolmaten i Alingsås kommun. De är glada över att det erbjuds alternativ, de är nöjda med skolmaten och tycker den är god.

  • Linda Vackenklint
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.