Svar på gratis kollektivtrafik för alla!

Alingsås

Visst man kan önska sig mycket som gratis kollektiv trafik för alla! Västtrafik vill säkert
ha pengar för detta, då alla vill åka gratis! Mer bussar behövs dock och fler chaufförer likaså, men allt kostar! Beräkning för detta under ett år blir ungefär mellan 12-13 miljoner kr, som Västtrafik själva uppskattar. Tror inte att Lerums kommun kommer att höja skatten, då alla nämnder vill ha balans i sina budgetar, och några ligger redan back med flera miljoner kr innevarande år, och kommunen förordar oförändrad skattesats!
Redan har ålderspensionärerna gratis kollektivtrafik dygnet runt i hela kommunen med så kallade Seniorkort, som kommunen betalar med 2,9 miljoner kr per år, vilket uppskattas av många. Samtidigt kommer nya zonindelningar från 70 till tre zoner att komma igång hösten 2020,då många alingsåsare sedan åker för samma kostnad i åtta kommuner till i zon B, vilket gör att allt blir billigare inom kollektivtrafiken. Vill man veta mer kan man kontakta Kollektivtrafik Nämnden i VGR för resp. parti om mer frågor i ämnet!

  • Bengt på Kvarnberget
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.