Svar på Öppen fråga till ledningen på Nolhaga Parkbad

Alingsås

Tack för din insändare! Detta ger oss möjlighet att extra belysa trivselregler, säkerhet och hygien på Nolhaga Parkbad.

Så här ser reglerna ut för inträde till Nolhaga Parkbad:
Alla som går in till simbassängerna ska först duscha utan badkläder och tvätta sig noga på hela kroppen med tvål och schampo, ta bort smink och använda badkläder av syntetmaterial. Detta gäller alla som går in även om man inte har tänkt bada.

Orsaken till reglerna är att vattenkvaliteten ska hållas på en acceptabel nivå och att inte smittor ska tas med in och föras vidare till andra badande från vanliga kläder. Ur säkerhetssynpunkt vill vi att föräldrar badar med sina barn för att ha uppsikt på dem istället för att sitta på läktaren. Det är svårt att hjälpa sitt barn i vattnet om man har kläder på och måste hoppa i. Vattenkvaliteten mår inte bra av detta.

Kloramin, en allergiframkallande gas, bildas när smuts på kroppen och från kläder kommer i kontakt med kloret i vattnet. Därför är det extra viktigt att man tvättar sig noga och inte har underkläder under badkläderna. Man luktar också mindre klor om man tvättat sig noga och håret blir inte lika slitet. Tvättar man inte håret måste man ha badmössa. Det hjälper inte att man tvättade håret på morgonen innan utan alla ska tvätta sig innan man går in till bassängerna.

Reglerna är till för att alla ska få en trevlig upplevelse på badet.

Varmt välkommen till Nolhaga Parkbad!

  • Mia Wallander, Enhetschef, Nolhaga Parkbad
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.