svar till ”ideellt arbete i en förening”

Alingsås

All ekonomisk ersättning över 500:- per år är skattepliktig, och skall redovisas som inkomst. Ersättning för utfört ”arbete” eller ”engagemang” typ arbete i styrelsen eller dylikt, som reducerar medlemsavgiften är att betrakta som ekonomisk ersättning och skall därför förmånsbeskattas. Se skatteverkets hemsida.
Men för att undgå detta kan ju föreningen och den ”anställde” alltid göra en muntlig överenskommelse om att inte redovisa ”avgiftsbefrielsen” eller den tillfälliga ”anställningen”. skriver man en. uppdragsbekräftelse för tillfälligt arbete, blir det förmodligen betydligt svårare att undgå beskattning.

  • Kalle i Sörhaga
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.