Svar till: Retroaktiv hyreshöjning, lagstridigt? 4/4

Alingsås

I ett debattinlägg från 4 april 2019 ifrågasätts om en retroaktiv hyreshöjning är laglig.
Förslaget med en retroaktiv hyreshöjning från 1 februari lades av Hyresmarknadskommittén. Förslaget antogs av både Alingsåshem och Hyresgästföreningen, region BÄSK, och strider inte mot gällande lagstiftning.

Alingsåshem förhandlar med Hyresgästföreningen enligt vår förhandlingsordning. Alingsåshem har i behörig ordning påkallat förhandling om hyror till Hyresgästföreningen. I påkallandet framgick att Alingsåshem yrkade höjning från 1 januari 2019.

Hyresvärden ska informera sina hyresgäster om förhandlingsresultatet. Alingsåshem har informerat både hur hyresförhandlingarna fortskridit och vad de resulterat i. Varje hyresgäst har också fått information om förhandlingsresultatet med sin avi. Då förhandlingen är gjord i behörig ordning gäller hyreshöjningen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.