Foto: Mikael Svensson

Tappade på slutet – uppförsbacke för AHK

Handboll

Efter att ha gjort en fin match i 55 minuter föll AHK ihop som ett korthus sista fem minuterna hemma mot Ystads IF. Slutresultatet blev 27–25 till skåningarna som nu leder kvartsfinalserien med 2–1 och kan avgöra hemma när lagen möts igen om en vecka. 

– Vi tappade matchen på våra egna misstag. Vi borde ha vunnit det här, säger AHK:s storskytt Mishels Liaba direkt efter slutsignalen.

Det var en härlig atmosfär i Estrad under onsdagskvällen och stundtals bjöds det på mycket fin handboll. Det såg också länge ut att gå mot en relativt klar hemmaseger. Alingsås var i ledningen i stort sett under hela matchen och med sex minuter kvar att spela ledde man med 25–21.

Då började allt gå emot hemmalaget och därifrån gjorde man sedan inte ett enda mål samtidigt som man släppte in sex (!) mål, och Ystad tog en tung seger med 27–25.

– Jag vet inte vad som hände. Det kändes som att vi hade bra kontroll på dem, säger Mishels Liaba.

– Nu har vi inget annat val än att åka ner till Ystad och slåss och kämpa för att få till en avgörande match här i Alingsås, fortsätter han till sist. 

Läs mer om matchen och tränaren Mikael Franzéns kommentarer i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.