Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Stark avslutning räckte inte

Bowling

Säsongen är över för Team Alingsås.
Ett bra sista sammandrag i Örebro innebar en slutlig sjätteplats för alingsåsarna.

Men tyvärr försvann de redan små chanserna till slutspel direkt i första serien, i första matchen, mot Kulladal.
– Vi kommer helt fel på banorna mot Kulladal. Det är tyvärr en dålig serie som förstör hela helgen för oss lite grann, vi gör elva bra serier efter det. Det var många tajta bord och det kunde lika gärna blivit 3–2 istället, säger James Blomgren om det faktum att Team Alingsås förlorade första serien 0–5 mot Kulladal.

Teamet spelade upp sig efter det, vann tre raka serier men fick ändå se sig besegrade med 9–10.
– Som bowlare finns det tyvärr inget lättare än att strikea när man inte måste, säger James Blomgren med en suck.
– Det är starkt av oss att spela upp oss och som helhet är vi bättre än Kulladal även om vi förlorar matchen. Dessutom hade gapet till Göta bara varit tre poäng om vi vunnit den matchen då dom inledde med förlust, det hade satt större press på Göta inför fortsättningen.

Spelade upp sig
De sista två matcherna för säsongen spelades mot Femtionian och Pergamon, där Team Alingsås först mosade Femtionian med 14–6.
– Vi snackade igenom Kulladal-matchen på eftermiddagen och spelade lite bättre efter det. Femtionian var väl inte jättetaggade då dom inte hade något att spela för men vi höjde oss kägelpoängsmässigt, säger James Blomgren.
Avslutningen på helgen, och säsongen, gick i dur för Team Alingsås med lugnt och metodiskt bowlande slog självaste Pergamon med 11–9.
– Det är inte illa att avsluta säsongen med att slå Pergamon, det är en skön boost att ta med sig till nästa säsong. Dom hade dessutom allt att spela för då dom gick för seriesegern, dom har vunnit serien tiotalet år i rad fram till den här säsongen.

Tungt uppbackade av Team Clan, som hade seriesegern säkrad om Alingsås slog Pergamon, kunde Blomgren och kompani slå Partille-laget med två poäng.
– Vi var kallare än dom och jobbade lugnt och metodiskt. I sista serien höll det sig hela tiden runt 2–3 eller 3–2. Mitt och Rickard Dahllöfs bord var kört ganska tidigt men vi säkrade segern på ett par andra och kunde till slut vinna matchen.

Mot Pergamon var Gustaf Johansson ”outstanding” med 980 kägelpoäng.
– Jättekul för ”Gurra”. Han har haft en säsong som varit upp och ner och det var roligt att han fick till det så bra i en så viktig match, säger James Blomgren.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.