Mikael Franzén är nöjd med försvarsspelet, men inte med offensiven. Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

Tre spelare borta inför semifinalen

Handboll

Ikväll 19.00 är det dags för den första semifinalen mellan IFK Kristianstad och AHK, i Kristianstad.
AHK-truppen som åker ner till Skåne är dock något sargad.

Efter att ha vunnit, dramatiskt, mot Ystad i den femte kvartsfinalen i måndags står nu IFK Kristianstad AHK:s motstånd i semin. Ikväll spelas den första matchen i bäst av fem i just Kristianstad och det är ett något sargat Alingsås som kliver in på planen.

– Det saknas ett par spelare tyvärr, varken Andreas Berg eller William Andersson Moberg är med. Dom är sjuka. Vi har med oss Gunnar Bodin och Alexander Wedin istället, säger Mikael Franzén med bara timmar kvar till avkast.

Saknas gör fortsatt även Gustav Skagerling, även om han åker med laget ner. Han kommer dock inte spela, enligt Franzén.

Om du får peka på ett specifikt hot i Kristianstad som ni måste se upp med, vilket är det?

– Om jag bara ska välja en sak är det Arnar Freyr Arnarsson, han är en av deras stora nycklar.

Ser du någon skillnad på Kristianstad under Ljubomir Vranjes kontra under Ola Lindgren?

– Jo men lite skillnad är det. Det är lite annorlunda spelval och man ser spelen som ”Ljubo” gillar lite mer. Det handlar om att hämta mer fart, mittnian jobbar över större områden och så har dom en linje som springer mycket fram och tillbaka.

Förväntar du dig att Kristianstad kommer vilja sätta ner foten direkt?

– Det är klart dom kommer vilja det. Sedan är det så att dom valde oss för att dom tror sig veta vad dom får, men det är samma sak med oss för dom. Inget dom gör kommer överraska oss, det handlar bara om att det är ett jävligt bra lag vi möter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.