Foto: STEFAN SAMUELSSON
Stängt efter inbrott. Rasta höll på tisdagsmorgonen stängt efter nattens inbrott.

Väktare hotades med tillhygge

Vårgårda

Tidigt på tisdagsmorgonen utsattes Rasta för ett inbrott – en väktare ska ha blivit hotad med ett tillhygge på platsen.

Vid 03-tiden på tisdagen kom larmet om ett inbrott på Rasta i Vårgårda. Den väktare som kom till platsen ska ha hotats av en gärningsman, vilken kastade en yxa mot väktarens bil. Inbrottstjuven försvann därefter i en bil från platsen. Väktaren ska ha försökt följa efter den flyende gärningsmannen, men tappade bort bilen som körde i hög hastighet.

Enligt uppgifter från polis ska någon form av kassa- eller säkerhetsskåp ha försvunnit i samband med inbrottet. En anmälan om stöld, grovt olaga hot och försök till grov misshandel har gjorts. Ingen misstänkt har gripits.

På väg mot Vårgårda mötte polis en bil som uppträdde märkligt. Polis inledde ett efterföljande och bilen stoppades senare i Vargön där föraren greps misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning. Föraren har dock av allt att döma inget med inbrottet på rasta att göra.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.