Arkivbild: MIKEY LENNARTSSON
Så här såg det ut i fjol när S i Vårgårda gästades av Victoria Renebom SSU Borås, och Petter Löberg, riksdagsledamot, Borås.

Valborg och 1 maj i Vårljunga

Vårljunga

Det finns flera möjligheter att hälsa våren välkommen på Valborgsmässoafton, den 30 april, i Vårgårda och Herrljunga kommuner. Och första maj firas med familjefester i både Folkets park i Vårgårda och Stadsparken i Herrljunga.

Södra Härene hembygdsförening bjuder in till Valborgsfirande vid Härenegården. Leif Brunnegård vårtalar och Nadja och Bärarlaget Boys bjuder på sång och musik.

Vid EFS-kyrkan i Äne, Kvinnestad, blir det också vårbrasa med mera. Pastor Gösta Degerman medverkar med tal och sång.

Christina Uggla heter vårtalaren i Nårunga. Hon är pastor i Asklanda och Ornunga Equmeniaförsamling. Där vid församlingshemmet sjunger också kyrkokören in våren. Brasa och fyrverkeri utlovas dessutom, bland annat.

Också vid Storsjöstrand i Horla blir det Valborgsmässofirande, arrangerat av Equmeniakyrkan och ungdomsorganisationen Equmenia. Gabor Hacker är vårtalare där.

I Herrljunga arrangerar manskören firande vid Haraberget. Det hela inleds med gemensam marsch från Röda torget.

Valborgsmässofirande blir det också vid Kyrkans hus, Hovs församlingshem i Ljung.

Equmeniakyrkan i Lagmansholm väljer att ha sitt vårfirande på onsdag kväll, 1 maj. Då vårtalar Stina Ekdahl och kören Spännvidd sjunger. Vårfesten i Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga hålls också på 1 maj.

Socialdemokraterna i de båda kommunerna väljer precis som förra året att ha arrangemang som ska passa hela familjer på 1 maj. Diverse olika aktiviteter utlovas, men det blir också politiska tal på arbetarrörelsens internationella högtidsdag.

I Vårgårda talar riksdagsledamot Ann-Christin Ahlberg från Borås, liksom det lokala oppositionsrådet Tony Willner.

– Det blir också tillfälle att prata med våra kommunpolitiker som sitter i olika nämnder. Jag hoppas folk tar tillfället i akt att prata med oss och framföra sina åsikter, säger Daniel Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Vårgårda.

I Herrljunga talar regionpolitikern Håkan Linnarsson från Göteborg.

– Vi vill lyfta sjukvårds- och regionfrågorna lite extra i år, säger Mats Palm, som också ska tala lite kort om Herrljunga kommun.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.