Arkivbild: AT

Våldsam biltjuv åtalas

Herrljunga

En 23-årig man åtalas för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel efter misstankar om att han med våld har stulit en bil från en kvinna.

Det var i början av november som en 23-årig man ska ha varit brottsligt aktiv i Herrljungatrakten. Enligt det åtal som nu väcks ska mannen ha trängt sig in i en bostad och där stulit bland annat en systemkamera, en iPad och två jackor.

På platsen stal mannen även en bil. Stölden skedde efter att 23-åringen använt våld mot en kvinna, och även riktat slag med ett tillhygge mot hennes hundar.

Med den stulna bilen körde mannen i hög hastighet mot Herrljunga. Under färden tappade han kontrollen över bilen och körde in i en stenmur. I efterhand har konstaterats att 23-åringen var narkotikapåverkad vid tidpunkten för gärningarna.

Mannen åtalas nu för grov stöld, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.