Foto: Filip Landqvist

VIK får vänta på första segern

Fotboll

Det blev förlust för Vårgårda IK hemma mot Vänersborgs FK på skärtorsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3-1 till gästerna efter en svag första halvlek av VIK där man bland annat fick en spelare utvisad.

Vårgårda IK får vänta på årets första seger i herrarnas division 2. Efter 0-0 hemma i premiären mot Tidaholm och senast förlust borta mot Sävedalen med 3-1 så var det ett Vårgårda som gick ut i den vackra vårtorsdagskvällen med förhoppningar om säsongens första trepoängare. Men starten på matchen blev inte alls vad hemmalaget hade tänkt. Man hade väldigt svårt med VFK:s höga press och hade förtvivlat svårt att få igång något eget ordnat spel.

Som ett brev på posten kom också ledningsmålet för gästerna efter dryga 20 minuter genom Albrim Demalijaj. Samme Demalijaj gjorde sedan 2-0 och försvarsspelet i VIK lämnade en del att önska vid samtliga kvällens mål. Med bara ett par minuter kvar av den första halvleken kom så nästa smäll för hemmalaget. Unge talangen Albin Sohlberg Gashi hakades upp rejält av en VFK-spelare på mittplan och i frustration, alternativt för att ta sig loss, riktade Gashi ett slag åt magtrakten på motståndaren och domaren hade inget annat val än att plocka fram det röda kortet.

Utvisningen gjorde dock hemmaspelarna på något sätt mer taggade och när man kom ut till den andra halvleken var det med en helt annan energi och kämpaglöd.

– Det kändes som att det var först när vi blev en man mindre som vi började våga spela bollen efter marken, mycket märkligt, säger lagkaptenen Daniel Olafsson direkt efter slutsignalen.

Det mer passningsorienterade spelet gav också utdelning och sex minuter in i den andra halvleken kunde kapten Olafsson sätta dit 2-1 efter en hörna. Under denna perioden kändes det verkligen som att VIK var på gång. Då, bara minuter senare, var det dags ännu en smäll. Skickliga anfallaren Mohammed ”Mommo” Abdulrahman sträckte till baksidan av låret i en offensiv löpning och tvingades utgå skadad. Hemmalaget gav dock inte upp och fortsatte kämpa på framåt men när matchens spelare Albrim Demalijaj satte dit sitt tredje mål för dagen efter 65 minuter var matchen avgjord.

VIK hade sedan visserligen ett par halvchanser framåt på fasta situationer mot slutet men Vänersborgarna kunde åka hem med en trygg och rättvis 3-1-seger till slut. 

– Vårt spel kan bara bli bättre. Vi måste spela mer som vi gjorde i början på andra halvlek för att vi ska börja plocka poäng, säger Olafsson.

Läs VIK-tränaren Tobias Edenviks kommentarer i lördagens AT:

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.