FOTO: MIKAEL SVENSSON 1 majtåg. Socialdemokraterna marscherade som brukligt mellan Folkets hus och Lilla torget, där det hölls flera tal.

1 maj-demonstrationer med Ludvigsson (S) och Haddou (V)

Alingsås

Palme, högerextremism och EU. Det var några av ämnena som berördes i tal på 1 majfirandet i Alingsås. En dag som också åskådliggjorde det växande avståndet mellan S och V.

Socialdemokraternas 1 maj-paroll var ”Trygghet, demokrati och sammanhållning”. Men partiets huvudtalare, EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson, gör en tydlig distinktion mellan det egna trygghetsbudskapet och vad han menar är pessimism och oroskapande bland andra politiska falanger. Han vänder sig mot dem med en populistisk världsbild som kräver hårdare straff.
– Det talas om systemkollaps och att människor känner oro och rädsla. Men det är en smula överdrivet. Sverige är ett tryggt land, konstaterade Olle Ludvigsson på Lilla torget.
Han lyfte fram ett Sverige med låg brottslighet tillika arbetslöshet, höga tillväxtsiffror, ökande reallöner och ett land med stark social rättvisa.
 
I Åmanska parken hade Vänsterpartiet möte med Martin Lindberg, Åsa Olin, och riksdagsledamoten Tony Haddou som talare.
Haddou tog upp förhandlingar om arbetsrätten mellan S, C och L och ansåg att Socialdemokraterna för att ha tappat sin ideologiska kompass.
– S har startat en utredning att inskränka strejkrätten, att då ha mage att kalla sig arbetarparti… Vi kommer att stoppa usla förslag som kommer från den här usla regeringen, sade han.
Läs mer och se fler bilder i torsdagens AT.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.