Foto: Katrin Niklasson
FÖRLÄGGARE OCH FÖRFATTARE. Emma Holmgren ger nu ut den tionde boken på sitt förlag Parus förlag, vars utgivning fokuserar på stressrelaterad ohälsa.

Emma har släppt nytt

Alingsås

För ett par veckor sedan släpptes boken Utmattningssyndrom – förstå och lindra kroppens reaktioner. En medicinsk fackbok som författaren och förläggaren Emma Holmgren själv saknade när hon var sjuk.
– Jag har länge tänkt på att göra den här boken, säger hon.

Hon säger själv att hon har blivit en slags talesperson för utmattningssyndrom, alingsåsaren Emma Holmgren. Hennes första bok, den egenutgivna Våga vara rädd: en bok om utmattningssyndrom, kom 2014 och har till dags dato sålt över 10 000 exemplar. Den 11 juni kommer boken dessutom släppas som pocket, utgiven av Bonnier.

– Det känns fantastiskt!, konstaterar Emma, och fortsätter

– Det går lite emot allt man får höra om egenutgivning, och jag får fortfarande mail varje vecka om den boken.

Medicinsk fackbok

Just alla mail och frågor om utmattningssyndrom som Emma har fått ta emot de senaste åren är en del i att hon nu ger ut den medicinska fackboken Utmattningssyndrom – förstå och lindra kroppens reaktioner, som hon skrivit tillsammans med läkaren Sofia Göthe. Boken blir den tionde som ges ut på Emmas förlag Parus förlag.

– Jag har länge tänkt på att göra den här boken, och har jobbat på den från och till i två-tre år. Ungefär halvvägs in i arbetet kontaktade jag den läkare jag hade när jag var sjuk och frågade om hon ville faktagranska. Hon blev så förtjust i idén att hon
istället blev medförfattare, berättar Emma, och fortsätter:

– Det har kommit många böcker som tar upp den känslomässiga aspekten av utmattningssyndrom men inte av den här typen, där man guidas genom kroppen och olika symtom, och även får kunskap om vad som kan lindra och när man ska söka vård.

Saknade en sådan bok

Emma berättar att hon själv saknade just den här typen av bok då hon var sjuk. Just det, att komma på vad som saknas i utbudet av böcker, och även att vara personlig, framhåller Emma som två viktiga nycklar till framgång.

”Vågar vara personlig”

För framgångs­rika, det är hennes böcker. Utöver att hennes debutbok varit något av en försäljningssuccé låg den nysläppta boken på topplistorna hos Bokus inom medicin och hälsa redan innan boksläppet.

– Att jag har vågat vara personlig tror jag är en stor del i att jag har nått fram till människor, säger Emma.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.