AHK i ledning efter första

Handboll

Alingsås-Sävehof 17-16 efter första halvlek…..

Matchen mellan Alingsås och Sävehof blev precis så fysisk som de flesta trott på förhand. Det small rejält direkt från avkast och den första tvåminutaren kom redan i första anfallet när Sävehofs Gzim Salihi visades ut.

Lagen följdes åt till 4-4 innan AHK kunde rycka åt sig en tvåmålsledning. Det var sedan hemmalaget som hade kommandot i målprotokollet, och ledde som mest med tre bollar. 

Men med cirka 3.30 kvar var Sävehof ikapp när Viktor Ottosson kvitterade till 14-14. En anledning till upphämtningen var att Simon Möller, född 2000, i bortalagets mål svarade för flera fina räddningar.

AHK-kaptenen Johan Nilsson, som var het som en spis i första halvlek, gav Alingsås ledningen i anfallet därpå och taket i Estrad höll på att lyfta. Repliken kom dock knappa minuten senare när Oskar Sunnefeldt prickade in 15-15, detta trots att Sävehof spelade med en man mindre. 

I anfallet efter fick Jonas Larholm sätta sig på botbänken, och i spel sex mot fyra gjorde Benjamin Helander 16-15. 

Viktor Ottosson gjorde sedan 16-16 via en läcker ”japan” på pass från Jonathan Edvardsson, och lagen såg ut att gå till pausvila i likaläge.

Men det var ju den där Johan Nilsson, som gjorde fyra mål i första halvlek. 

Med en stor portion mod vräkte han in 17-16 vilket blev halvlekens sista fullträff. En halvlek som mångt och mycket blev väldigt sönderryckt på grund av alla utvisningar (åtta totalt).

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.