Arkivbild. Benjamin Helander. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

AHK klart för finalspel

Handboll

Alingsås HK stängde matchserien mot IFK Kristianstad via seger 29–25 (14–9). Därmed väntar en finalserie mot antingen IFK Skövde eller Sävehof. 

Alingsås fick en flygande start på den tredje semifinalen och hade stenkoll på ett stressat hemmalag. Man gick ifrån till ledning 4–0 innan Kristianstad spräckte nollan efter åtta minuter. 

Det bekom dock inte gästerna nämnvärt och Alingsås fortsatte jobba metodiskt såväl i offensiven som defensiven. Och mellan stolparna fanns en viss Niklas Kraft som sina vana trogen i det här slutspelet agerade levande vägg. 

Efter 15 minuter var det 3–8 på tavlan, och i det läget sprattlade hemmalaget till när Fredrik Teern visades ut i två minuter. Tre raka mål gjorde ställningen till 6–8. 

Skåningarna höll sedan tvåmålsavståndet fram till 9–11 innan det var dags för nästa ryck. Tre raka AHK-mål, varav det sista av Andreas Lang med 31 sekunder kvar, gjorde ställningen till 9–14 när paussvisslan ljöd. 

Efter den första halvleken var det inte mycket som talade för de regerande mästarna. Men helt plötsligt släppte man på handbromsen och gasade. Det gav också utdelning. 

Plötsligt och mindre lustigt för AHK var det kvitterat, 16–16, efter nio minuter. 

Men gästerna behöll kylan, och när Anton Halén visades ut två minuter gjorde sjumålsskytten Andreas Lang 16–17 och sedan ökade William Andersson Moberg på ledningen. 

IFK-tränaren Ljubomir Vranjes tog en time out i det läget, men fick ingen vidare reaktion från sina spelare. Två nya bortamål senare var det dags för en ny IFK-time out. 

Den gav inte heller någon effekt. 

Alingsås behöll lugnet, spelade metodiskt, och gav aldrig Kristianstad en chans att komma tillbaka in i matchen. 

Med sju minuter kvar var ställningen 17–23 och trots att hemmalaget kom tillbaka något mot slutet så kunde AHK defilera mot segern och finalserien. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.