Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

AHK krossade Sävehof

Handboll

Alingsås studsade tillbaka och vann den andra finalmatchen i Partille Arena med 22-16 (9-8). Gästerna gjorde det via en riktigt stark andra halvlek, där man mer eller mindre klädde av Sävehof.

Segerorganisatör var sexmålsskytten William Andersson Moberg – som trots att han legat hemma sjuk i två dagar storspelade och tog mycket ansvar i offensiven. 

– I dag spelar vi bra. Bakåt tycker jag att vi gör vår bästa match för året och det är grymt att bara släppa in 16 bollar på 60 minuter.

– Jag var väldigt besviken på min egen insats senast och ville prestera bättre i dag… och det tycker jag att jag gjorde, säger William Andersson Moberg.

Hemmalaget inledde annars matchen bäst, och man gick också ifrån till en 4-2-ledning efter sju minuters spel.

Strax innan Gzim Salihi prickade in Sävehofs fjärde fullträff fick AHK:s Andreas Berg syna det röda kortet, efter att ha markerat en skallning mot Christoffer Brännberger. 

Alingsås offensiva spel, som inte fungerade till en början, fick en rejäl injektion när nämnde William Andersson Moberg byttes in. 

Med sitt tredje mål, som betydde 7-8 efter 27 minuter, gav supertalangen Alingsås ledningen för första gången i matchen. 

Av bara farten forcerade försvarsgeneralen Fredrik Teern in 7-9, och plötsligt var bortalaget i ledning med två. 

Sävehofs Joakim Larsson reducerade till 8-9 i anfallet efter, vilket också var ställningen i paus. 

Samme Larsson gjorde sedan 9-9 från snäv vinkel i början av andra, och lagen följdes sedan åt till 11-11 innan det var dags för Alingsås att koppla greppet om tillställningen.

Försvars- och målvaktsspel var femstjärnigt och Sävehof kom ingenstans. 

Efter Andersson Mobergs 11-12 gjorde gästerna tre raka mål, och även om hemmalaget reducerade till 12-15 var detta Alingsås match.

Andersson Moberg, Felix Claar och en stekhet Benjamin Helander såg med varsitt mål att till ge gästerna en sexmålsledning (12-18).

Då återstod elva minuter, och efter det rycket orkade inte hemmalaget resa sig.  

Alingsås kunde defilera mot en överlägsen seger, och nu är det 1-1 i matchserien. 

– Många är bra idag, men jobbet som Barud och Teern gör i defensiven är ju helt magiskt, myser Mikael Franzén. 

Match tre i Alingsås på fredag.

 

 

 

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.