Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK lät Sävehof smaka på sin egen medicin

Handboll

Alingsås HK har SM-guldet inom räckhåll.
Detta sedan man slagit Sävehof i den tredje SM-finalen inför ett fullkomligt magiskt publikhav i Estrad.

Det var tio minuter som vände SM-finalserien från Partillegrepp till att Alingsås kunde lägga en hand på SM-bucklan.

När man låg under med 18–20 och det återstod tio minuter att spela lite drygt, tog Mikael Franzén en timeout i ett försök att få ordning på det i det läget hackande anfallsspelet.

Och visst fick han ordning på det. Med Sävehofs egna spel dessutom, då AHK:s sju mot sex-spel innebar fyra raka mål som grundlade segern inför ett kokande Estrad.

– En riktigt bra seger från oss, vi är ju uträknade i andra halvlek. Sävehof har två mål upp och spelar väldigt snålt, vi har det jobbigt där. Men så byter vi till sju mot sex i timeouten, får två mål, några räddningar och fint försvarsspel. Efter det är vi i förarsätet. En jättebra seger från oss.

Vad sa ni i den, som det blev, avgörande timeouten?

– Vi hade kört fast anfallsmässigt då Sävehof mötte oss högre idag än tidigare. Det såg okej ut mot deras egna sju mot sex ändå men vi fick bra träff på vårt. Nu blir det rävspel igen här framöver och vi ska mobilisera allt vi kan för bortamatchen på måndag.

Hur upplever du publiktrycket från bänken?

– Alltså det här är helt sjukt! Nu har Sävehof med sig en klack idag som låter lite också, så då blir det ännu bättre stämningen. När Niklas Kraft räddar i slutet… Wow. Det var häftigt att få uppleva.

Ni leder med 2–1 och behöver bara en seger till?

– Bara och bara. Sävehof visar idag att dom är jävligt svårslagna och det krävs mer än såhär för att vi ska lösa detta.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.