Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

AHK ska hitta rätt nivå i finalerna

Handboll

De sista förberedelserna är avklarade.
Nu väntar en finalserie mellan Alingsås och Sävehof som kan bli en riktig höjdare.

Mikael Franzén gjorde sitt sista ordinarie träningspass med truppen på fredagseftermiddagen och efter obligatorisk fotbollsuppvärmning och ett antal spelövningar, gav han sin syn på det som väntar honom och hans Alingsås HK i finalerna.
– Det är svårt att säga hur det kommer se ut imorgon, för vår del ser allt bra ut och vi är väl förberedda. Det finns inget som kommer överraska oss tror vi, dessutom är vi i bra slag. Allt är på plats, så känns det, säger den i finalsammanhang mycket rutinerade tränaren.
– Vi försöker inte ha med så mycket detaljer som man har inför en enda final, även om det ändå blir en hel del såklart.
Jobbar man med olika detaljer hemma kontra borta i en finalserie också?
– Jo men så blir det, vi har lite annorlunda spela hemma och borta, så kommer det bli.
Vad säger du till spelarna såhär dagen innan? Det är trots allt en blandning av spelare med mycket finalrutin och ingen finalrutin alls.
– Det handlar om att man ska hitta sin nivå. Fan, vi har gjort det bra hittills och ska fortsätta med det. Vi ska hitta samma anspänning som vi haft hela vägen och för spelarna handlar det om att hitta den nivå man trivs bäst i.

Många, för att inte säga alla, förväntar sig en fysiskt tuff kamp mellan de två finallagen, vilket i sin tur kan leda till en del tid på botbänken.
Mikael Franzén räds inte utvisningar, så länge det är rätt utvisningar.
– Det går inte att bestämma det där heller, utvisningar kan komma oavsett hur heta man är. Det handlar mer om att ta dom på rätt sätt, tvåminutare kommer komma men det gäller att ta dom bra och i rätt lägen. I vissa fall måste man vara kylig också, såklart.
På fredagsträningen saknades William Andersson Moberg, som var hemma småkrasslig och vilades av säkerhetsskäl enligt AHK. Även Gustav Skagerling höll sig vid sidan och spel är inte aktuellt riktigt än.
– Wille skulle bara inte röra på sig, i övrigt ska det inte vara några konstigheter. Gustav spelar inte i den första finalen, vi får se hur det blir framöver.

Det är inte bara en finalserie mellan spelarna utan även mellan coacherna. Mikael Franzén ser fram emot även den aspekten.
– Det är ju lite roligare när det går fram och tillbaka! Det är häftigt, man sitter ännu mer i videorum tillsammans med ”Matte” (Mattias Flodman, assisterande tränare) för att hitta olika lösningar. Det är lite härligt faktiskt, det blir lite hemligt och så, haha. Vi är instängda där och det är en lite go känsla.
Ni har inte hunnit tröttna på varandra än då?
– Nä, inte än. Efter säsongen kan det nog vara gott att slippa varandra men vi klarar några matcher till, det tror jag (skratt)!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.