Foto: Mikael Svensson

AIF derbyvann mot Gerdsken

Fotboll

På ett blåsigt Gerdskenvallen tog Alingsås IF hem segern i derbyt mot Gerdsken under lördagen. Slutresultatet skrevs till 1-0. De gulsvarta hade dock ett drömläge att kvittera i slutminuterna när laget tilldelades en straff men Jacob Borg sköt bollen utanför.

Alingsås IF blev med minsta möjliga marginal segrare i derbyt borta mot Gerdsken. Det var till stora delar de grönvita som styrde det mesta av spelet matchen igenom. De stora chanserna uteblev dock till en början för båda laget och 0-0 i paus speglade matchen.

I den andra kom så även målchanserna och med det också matchens enda mål. Med timmen spelad fick AIF:S anfallare Oliver Östlind en långboll till sig, ensam mot fyra försvarare kämpade han sig fram till straffområdeskanten och fick till ett hårt avslut perfekt intill den högra stolpen.

– Det är klart det känns skönt. Vi utförde matchen helt exemplariskt och vinner rättvist, säger matchhjälten Oliver Östlind direkt efter slutsignalen.  

Den stora kvitteringschansen för Gerdsken kom i matchens absoluta slutskede. Albin Andersson gick omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Lagkaptenen Jacob Borg stegade upp men han fick inte den träff han hoppats och bollen gick strax utanför stolpen till vänster.

Läs allt om matchen och få fler kommentarer i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.