Alingsås en seger från final

Handboll

Nu luktar det final för Alingsås HK – igen. Man vann nämligen även den andra semifinalen mot IFK Kristianstad, det inför ett fullpackat Estrad som sjöng och ledde fram AHK till 2–0 i matcher.

Tanken var att Kristianstad skulle visa att hemmamatchen senast, där AHK vann så välförtjänt, bara var ett olycksfall i arbetet. I Estrad skulle det minsann bli andra bullar.

Men nej, bullarna var mer eller mindre exakt samma bakverk som Alingsås knådade ihop i den första semifinalen.

Hemmalaget exploderade in i matchen med 3–0 efter bara några minuter, innan ett skakat Skånelag gnetade sig tillbaka. Länge var det jämnt i första halvlek men ett nytt ryck från Alingsås, minuterna innan paus, innebar ledning med tre när lagen gick in i omklädningsrummen.

Marginalen var hela tiden två-tre mål till AHK:s fördel, allt medan IFK Kristianstad såg ut att falla sönder. Bokstavligt talat. Teitur Einarsson och Valter Chrintz fick båda lämna banan med skador.

Men gästernas lagkapten Olafur Gudmundsson lyckades ändå hålla de orangea kvar i matchen och mer därtill. Han gjorde själv 22–22 med tio minuter kvar och när Benjamin Helander sedan missade en straff, började matchen väga över.

Kristianstad fick även dom en straff i anfallet därpå för ledning. Men Anton Halén krutade straffen en halvmeter över Niklas Krafts ribba och det var sista chansen som de regerande mästarna fick i Estrad denna eftermiddag.

AHK ryckte snabbt ifrån till 25–22 framburna av ett gungande Estrad och kunde jubla över 2–0, och tre matchbollar, i jakten på finalspel.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.