Foto: JOHAN HALLBERG
Nyetablering i centrum. Change Group öppnar sitt växlingskontor på Kungsgatan under sommaren.

Alingsås får snart sitt första växlingskontor

Alingsås

Ett nytt växlingskontor – det öppnar Change Group snart på Kungsgatan i Alingsås.

I början av sommaren öppnar Change Group ett växlingskontor i en av galleria Storkens lokaler som har ingång från Kungsgatan. Företaget har idag 24 kontor runt om i landet och finns i Västsverige representerade i Trollhättan och Skövde.

– Det blir spännande att öppna i Alingsås. Det är en bra placering. Här finns inga konkurrenter och det närmsta växlingskontoret finns i Allum i Partille, säger Maria Slivo, sales manager.

Flera olika tjänster

Växlingskontoret i Alingsås vänder sig både till privatpersoner och företag. Uttag av kontanter, och växling till utländsk valuta är ett par av tjänsterna som erbjuds. Från kontoret ska det även gå att skicka pengar till andra länder via Western Union. Kontoret erbjuder även service i form av insättning av pengar till svenska bankkonto och det går även att betala sina räkningar där.

– Vissa företag som hanterar kontanter vill även få hjälp med att växla till mynt och det hjälper vi till med, och de kan även sätta in sina dagskassor hos oss, säger Maria Slivo.

Change Group finns med sina växlingskontor i tretton länder runt om i världen. I Sverige har företaget omkring 150 anställda och nyetableringen i Alingsås innebär till en början att två personer nyanställs i företaget.

Kan bli ökad bemanning

– Vi får ser hur det utvecklar sig, kanske behöver vi öka bemanningen framöver, säger Maria Slivo.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.