Berg hade helst spelat direkt

Handboll

Andreas Berg var tillbaka i glödhet form efter avstängningen men fick bedrövat se på när Sävehof kvitterade matchserien.
– Helst hade jag spelat en match till med en gång, säger sexmålsskytten.

Efter att ha fått sett på i nästan två raka finaler, var det en Andreas Berg på spelhumör som flög fram inledningsvis i den fjärde finalen.

Men det hjälpte inte när AHK föll i förlängning.

– Det känns för jävligt just nu, surt som fan, konstaterar han med en mycket besviken min.

Du såg spelsugen ut i alla fall?

– Ja jag vilade mig i form kan man säga. Nej men det kändes kul att spela, hela matchen egentligen och jag var spelsugen. Men nu känns det bara surt.

Berg var återigen inblandad i en het situation i Partille Arena, det när August Eli Björgvinsson sprintade in från bänken för att rädda öppet mål och kraschade rakt in i Berg som redan stod vid sexmeterslinjen.

Sävehof-bänken ville ha minst två minuter, kanske hårdare straff än så, men det blev istället dömt mål när Johan Nilsson skickade in bollen i öppet mål.

– Jag står helt still, dom får flippa på mig hur mycket dom vill. Jag flyttar ju inte mig bara för att han kommer springandes. Sedan är det olyckligt att han får ont, men hellre att vi gör mål i öppen kasse än att han hinner rädda. Det är final.

Hur ser du på förlängningen? Hade ni en bra känsla i och med att ni hämtade upp underläge innan?

– När dom bommade sitt första anfall kändes det jävligt bra, men sedan hade vi ingenting. Vi fick jaga istället och det var stressat. Det var inte vår förlängning.

Fler kommentarer från Andreas Berg i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.