Foto: CHRISTIAN STÅL

Bröderna Elmander vill höja derbytemperaturen

Fotboll

Den 6 juni, på nationaldagen, tar sig Holmalund an Alingsås IF i årets andra division III-derby.
För att höja temperaturen lite extra kommer en förmatch mellan HIF:s och AIF:s slocknade stjärnor att inleda derbydagen på Brogårdsvallen.

– Förr lockade fotbollen mer publik till arenorna, och vi vill försöka bidra till ett ökat intresse med den här typen av arrangemang, säger Johan Elmander, som tillsammans med lillebror Peter och Klas Rubendahl fått alla bitar på plats.
– Holmalunds laguppställning är spikad, och jag måste säga att vi fått ihop ett riktigt gott gäng. Martin Hallberg ansvarar för AIF och jag räknar med att dom också får ihop ett slagkraftigt lag, säger Peter Elmander.

I Holmalunds lag återfinns bland andra Kjell och Mattias Johansson, Patrick Heed, Klas Rubendahl, Bilgin Aliosman, Roger ”Milla Jonsson, Emma Herbertsson (fd Eriksson) och Cathrin Rosén (fd Björk).

Lagledningen består av Nils ”Tidan” Johansson, Hans Johansson, Tore Brandin och Emelie Johansson.
– För oss kändes det naturligt att att tjejerna skulle vara med. Vi har faktiskt frågat fler, men dom kunde tyvärr inte den här gången, säger Peter.
Matchtiden är 2×20 minuter.
– Det blir nog ganska lagom, säger Johan med ett skratt.

Hur är det med dagsformen, Johan?
– Jo, men helt okej. Jag tränar två gånger per dag, så fysiskt ska det inte vara några problem. Det är väl mer fotbollsmusklerna som inte är i samma skick som dom varit. Jag spelade en välgörenhetsmatch här nyligen med Djurgården och det gick helt okej.

Peter är också laddad inför det som komma skall:
– När domaren väl blåser igång är det bara vinst som gäller, säger han och skrattar.
Både Johan och Peter följde som barn den lokala fotbollen, och då främst pappa Berts framfart i AIF.
– Jag minns att vi åkte ner till Mjörnvallen en stund innan matcherna för att få bra platser. Det var ju knökfullt med folk på den tiden, säger Peter Elmander.
– I dag är handbollen hetast i Alingsås, och dom gör ju det fantastiskt bra. Men det hade varit väldig roligt om vi kunde få fler alingsåsare till de lokala fotbollsarenorna. Förhoppningsvis kan den här förmatchen bidra till att det åtminstone blir en skaplig publiksiffra i derbyt, säger Johan Elmander till sist.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.