Charlie Sjöstrand om SM-finalen

Handboll

Jennie Linnéll och Charlie Sjöstrand har agerat experter under säsongen i C Mores handbollssändningar och sett finallagen från nära håll.
För AT-sporten ger man nu sin syn på det som väntar i Estrad imorgon. Först ut är Charlie Sjöstrand.

Vilken känsla har du inför SM-finalen?

– Det är så svårt alltså. Jag tycker någonstans att Alingsås är det stabilare laget av de två, som dom varit hela året. Man hetsar inte upp sig, har inga djupa dalar och inga vilda glädjeyttringar heller. Dom gör det dom är bra på och det räcker långt. Samtidigt känns det som att det i varje match är upp till Sävehof att hitta på något. Dom hade match tre och tappade den, och var nära att tappa senast med. Så dom är svajiga.

– Sedan har Alingsås såklart hemmaplan med Estrad och allt vad det innebär, samt det slutspel man ändå haft där man slog ut Ystad med sista skottet och körde över Kristianstad. Då hade det nästan varit konstigt om man inte vann guld. Men å andra sidan kan man säga samma sak om Sävehof och den säsong som hela den klubben haft.

Så du tippar inget lag över det andra?

– Haha, det är skönt att vara expertkommentator och bara säga vad som händer i matchen. Jag har räknat ut båda lagen under kvart och semi och fått på käften varje gång!

Vilka ser du som nyckelspelare i Alingsås imorgon?

– Det är svårt att bortse från Felix Claar, men även Niklas Kraft. Han måste leverera på den nivån han gjort under slutspelet, när han inte gjort det så har Sävehof vunnit. Så Claar framåt och Kraft bakåt, det är dom som varit viktigast.

Och Sävehof?

– Lite samma där, målvaktsmatchen är viktig att vinna och Jonas Larholm hamnar alltid i fokus vad han än gör. På nio meter har dom varit ojämna men jag vill ändå lyfta fram Jonathan Edvardsson som har en underskattad nyckelroll. Han ligger bakom mycket och står bakåt hela matchen.

Hur stor är guldbetydelsen för de båda lagen, om man börjar med AHK?

– Alingsås har ju varit i final tre raka år och förlorat alla, och nu när dom slog ut Kristianstad känns det ju verkligen som ett läge att vinna. För Alingsås att vara fortsatt attraktiv som förening på samma nivå behöver dom visa att dom är en seriös guldkandidat och inte bara går till final ibland och förlorar.

Och för Sävehof då?

– Allting rullar ju för Sävehof just nu, men för Andreas Stockenberg och Anders Eliasson är nog ett guld jävligt stort. Det kan mycket väl vara deras sista chans. Där Mikael Franzén inte har något att bevisa egentligen är det nog mer betydelsefullt för “Stocken” och Eliasson. Å andra sidan är AHK:s herrlag mångt och mycket ansiktet utåt på ett sätt som det inte är i Sävehof.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.