Foto: MIKAEL SVENSSON

Dansk seger i Vårgårda

Mountainbike

Sebastian Fini Carstensen var en av förhandsfavoriterna i Vårgårda CK:s MTB. Dansken infriade också förväntningarna när han vann den UCI-kategoriserade tävlingen.

Vädermässigt blev inte Vårgårda CK MTB den fullträff arrangören hade hoppats på. 8-9 grader i luften och regnskurar gjorde att cyklisterna fick bekänna färg i årets upplaga, som var den tolfte i ordningen.

En av dom som inte stördes av vädret var dansken Sebastian Fini Carstensen som visade varför han tillhör topp 50 på världsrankingen.

Det som slutade med en överlägsen seger började inte lika bra, då Sebastian fick problem med kedjan efter bara några meter. 24-åringen lät dock inte sig nedslås av det, och efter två av de sex varven på den tuffa banan var han i ledning. 

Ett försprång han aldrig släppte ifrån sig. 

Bäste svensk i Vårgårdas UCI-kategoriserade tävling blev Matthias Wengelin på fjärde plats. Serneke Allebikes Emil Lindgren, som inledde riktigt starkt, tvingades bryta sedan cykeln gått sönder i samband med ett hopp.

I damklassen visade Vårgårdatjejen Sara Öberg att hon tagit stora kliv i år, och via en imponerande insats korsade hon mållinjen först av alla. 

Mer om tävlingen och kommentarer i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.