Drömmer om spel i Basketligan

Basket

Tim Savolahti har en dröm.
Den består av att någon gång spela i Basketligan.
– Fortsätter jag utvecklas är det inte omöjligt, säger Tim, som nyligen var med och tog SM-brons med Borås Baskets P02-lag.

Tim Savolahti är född i Tyskland, men har bott i Alingsås i merparten av sitt liv. 17-åringen har testat på innebandy, simning och fotboll. Men sporten han fastnat för är basket.
– Det började med att jag lirade en del på rasterna i skolan och när jag gick i femte klass någonting så började jag spela på riktigt i Borås Basket, berättar Tim för AT.
I helgen var han och lagkompisarna i Borås pojkar födda 2002 och spelade Final Four för U17-lag i Norrköping.
– Bara att vi tog oss dit var en stor framgång. Inför säsongen trodde inte jag att vi skulle vara bland de fyra bästa i landet, menar Tim, vars lag var på väg mot en skräll i semifinalen mot förhandsfavoriterna Norrköping.

Borås ledde med 44–40 efter halva matchen, men i slutet kunde Norrköping gå ikapp och förbi.
90–76 slutade matchen i Norrköpings favör.
– Vi spelade jättebra och höll oss till matchplanen länge och väl, men tyvärr så bjöd vi in dom in matchen på grund av slarv. Direkt efteråt kändes det väldigt tungt eftersom vi var så nära, berättar Tim Savolahti.

Trots den tunga förlusten lyckades Tim och kompani att repa mod inför matchen om bronset mot Skuru.
– Det var aldrig något snack, vi var betydligt bättre än dom på allting, konstaterar Alingsåskillen.
101–68 skrevs slutresultatet till.

Drömmer om a-laget
Under säsongen har 193 centimeter långe Tim varit en viktig kugge i Borås, inte minst i defensiven.
– Visst, jag gör väl en del poäng, men min starka sida är försvarsspelet trots allt. Jag försöker bana väg för mina lagkompisar, säger han.
Hur ser du på framtiden?
– Tyvärr slutar vår coach här nu, och det är lite oklart kring vad som sker. Men mitt mål är att fortsätta gnugga på, och förhoppningsvis kanske jag kan få chansen att träna med a-laget inom de närmaste åren. Vi har redan i år haft två spelare från vårt lag som fått vara med där.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.