Foto: STEFAN SAMUELSSON
Från och med fredag 24 maj är det gratis att parkera på Marknadsplatsen i fyra timmar.

Efter folkstormen: Åter gratis parkering

vårgårda

Nu är det återigen gratis parkering på Marknadsplatsen i Vårgårda. I dag, fredag, har avgiftsskyltarna ersatts av 4-timmarsskyltar.

Som AT har berättat tidigare i papperstidningen och e-tidningen infördes parkeringsavgift på Marknadsplatsen och det närbelägna kvarteret Muraren för två veckor sedan av fastighetsägaren Vårgårda Bostäder, som behövde få täckning för kostnaden att underhålla ytorna.

Det ledde till en folkstorm i Vårgårda, bland annat i sociala medier. Många anser att det missgynnar handeln när den stora parkeringen på Marknadsplatsen avgiftsbeläggs. Också kommunpolitiker reagerade, vilket ledde till att kommunen och Vårgårda Bostäder i förra veckan enades om ett avtal som gör det möjligt att ta bort p-avgiften på Marknadsplatsen.

Enligt Vårgårda Bostäder hyr nu kommunen parkeringsytan av bostadsbolaget och sms-tjänsten har ersatts med gratis 4-timmars parkering. Parkeringstidens längd bestäms av kommunen. 

– En bra lösning för alla, säger Jan Thorsson, vd på Vårgårda Bostäder.

Fastigheten mellan Pizza House och Murartorget kommer däremot att ha kvar p-avgiften och sms-tjänsten även i fortsättningen.

– Den ger en flexibilitet som innebär att alla typer av parkeringsbehov kan tillgodoses, säger Thorsson och påpekar att man inte betalar för mer än exakt den tid man parkerar.

– Dessutom går det på denna plats att köpa månadskort för 200 kronor, tillägger Jan Thorsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.