Foto: Abraham Engelmark
FÖRST UT. Erik Lundin står på scen i Åmanska parken på studentdagen, den 5 juni.

Erik Lundin till Sommaronsdagar – som blir gratisevenemang

Alingsås

Den 5 juni inleds årets upplaga av Sommaronsdagar i Åmanska parken, som i år blir ett gratisevenemang. Första artist ut är Erik Lundin.

– Det känns jättekul att inleda på självaste studentdagen, och att alla tre evenemang blir gratis, säger Anna Grill från Estrad Alingsås arrangörsgrupp.

– Vi har också tidigarelagt evenemangen i år, vilket jag tror kommer gynna hela staden. Förra året var huvudakten klar vid klockan tio på kvällen och det gjorde nog att många gick hem efteråt. I år hoppas jag man kanske stannar kvar efter konserten och tar en matbit eller en fika, fortsätter Anna.

Första akt ut för i år är alltså Erik Lundin, som i mars släppte sitt debutalbum Zebrapojken, som hyllats av kritikerkåren.

Lundin har tidigare, under artistnamnet Eboi, gett ut flera låtar på engelska. Debuten under eget namn gjordes 2015 med singeln Annie Lööf.

Lundin har både tilldelats pris i kategorin Årets hiphop/soul under 2016 års P3 Guld gala och priserna Årets textförfattare och Årets hiphop/soul vid Grammisgalan samma år.

– Vi är jättenöjda över att ha fått hit Erik Lundin, som nog framför lockar den lite yngre publiken. Men jag tror ändå att även de äldre känner till honom, mycket tack vare att han var med i Jills veranda, säger Anna Grill.

Då årets Sommaronsdagar är gratis kommer Åmanska parken inte vara inhägnad som tidigare år. Men parken kommer ändå förvandlas till ett slags festivalområde under de kvällar spelningarna arrangeras.

– Vi kommer ha lite dj:s och ett större område för mat och dryck tillsammans med food trucks, berättar Anna.

De övriga två Sommaronsdagarna kommer äga rum 12 juni och 19 juni. Vilka artister som då står på scen i Åmanska parken kommer presenteras inom en snar framtid.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.