Arkivbild: KATRIN NIKLASSON
TILLBAKABLICK. Såhär såg det ut för två år sedan då Kompisbolaget underhöll under Familjedagen.

Familjedag i Nolhagaparken

Alingsås

På lördag den 18 maj anordnas årets familjedag i Nolhagaparken. Evenemanget hålls av Familjedagsföreningen, en förening som vill sätta familjens betydelse för samhället i fokus. Flera uppträdanden och aktiviteter för barnen utlovas.

Bland lördagens aktiviteter finns ponnyridning, kaninuppvisning, garnbollstillverkning och möjlighet att pröva på fotboll. Det blir dessutom dansuppträdanden.

– Nedanför scen har vi drillflickor. Och så har vi folkdanslaget som kommer, säger Tage Kjellén, en av arrangörerna.

Under dagen hålls en cupcaketävling som riktar sig till amatörer. Tävlingen är indelad i de tre ålderskategorierna barn upp till och med 11 år, ungdomar mellan 12 och 18 år och vuxna över 18 år. Anmälan till tävlingen görs senast den 15 maj.

Blåljusnärvaro

Det väntas även ett besök från ambulans och brandbil från räddningstjänsten där barnen kan få titta inuti bilarna och prata med personalen.

– Om dem inte får utryckning så är de ju där. Det fick de härom året så de var tvungna att åka. Och det var ju inget bra, säger Kjellén.

På scenen kommer artisten Doreal Williams, barnkörer och buktalaren Caroline Wennergren att uppträda.

– Caroline är en av få buktalare i världen som sjunger med bukdockorna. Det finns inte så många sådana i världen.

”Hinner till handbollen”

Olika föreningar och partier kommer att ställa ut och ge information om deras stöd eller aktiviteter för familjer i Alingsås. Dagen firas för att uppmärksamma FN:s internationella familjedag. Kjellén tycker inte att SM-finalen i handboll är en ursäkt till att inte dyka upp.

– Vi slutar klockan tre så folk hinner till handbollen på kvällen. Många säger att ’jag hinner inte för jag ska se på handboll.’ Men den börjar inte förrän vid klockan sex så man har gott om tid.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.