Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

Franzén: ”Gäller att hålla anspänningen på rätt nivå”

Handboll

Guld eller silver? Det är frågan för Alingsås HK. – Det är en mycket inspirerande uppgift som väntar, säger tränare Mikael Franzén inför den femte och helt avgörande SM-finalen.

Via seger i match tre skaffade sig AHK två matchbollar.

Den första missade man i måndags kväll, men nu får Franzén och kompani en ny chans.

– Vi gjorde många bra saker i match fyra, men även en del dåliga. Som alltid när två jämna lag möts är det i slutändan små, små detaljer som avgör. För oss handlar det om att titta på det som kan bli bättre, och vi har en del tankar kring hur vi ska överraska Sävehof lite grand, säger Franzén.

Som exempelvis?

– Det får du se under matchens gång (skratt).

Vad har ni gjort mellan match fyra och fem?

– Vi har inte ändrat på något egentligen och har jobbat på precis som vanligt. Det gäller mest om att hålla anspänningen på rätt nivå. Under hela säsongen har vi varit bra på att ta match för match.

Hur ser det ut med målvakten Gustav Skagerling, blir det någon comeback?

– Nej, det är uteslutet.

”Är på hugget”

AHK-tränaren säger vidare att han märker av att det råder handbollsfeber i Alingsås.

– Det är kul att alingsåsarna är på hugget, absolut. Det märkte man inte om inte annat senast i Partille där vi hade ett otroligt stöd från läktarplats. Det var nästan som att spela i Estrad.

Vad betyder publikstödet i en femte avgörande, tror du?

– Enormt mycket. Det finns bara fördelar, som jag ser det. Stödet ger oss några extra procent direkt från start. Samtidigt gäller det att omvandla energin vi får till något bra också.

Upplägget med bäst av fem matcher debatterades flitigt innan finalserien drog igång, och med tanke på hur den utvecklat sig kan man inte säga att det blivit annat än succé:

– Visst, en enda match blir kanske mer av en tydlig manifestation för handbollen, men nu när det är bäst av fem blir ju festen längre. Det känns som att det här upplägget engagerar hela Handbollssverige på ett annat sätt. För oss hade dessutom en finalmatch inneburit att vi varit borta från guldet nu, avslutar Franzén med ett skratt.                                                                      

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.