Foto: Mikael Svensson

Franzén inför tredje finalen: ”Får inte gå ifrån grunderna”

Handboll

Det är dags för SM-final nummer tre, återigen i Estrad.
Med likaläge efter två finaler förväntar sig Mikael Franzén nya taktiska drag från motståndet.

På torsdagens träning var de flesta med och körde inför kvällens final. Dock saknades Niklas Kraft och då Gustav Skagerling fortfarande inte är helt klar för spel, var det Pontus Axelsson och Kenan Omerovic som stod i mål.

– Niklas kommer vara med. Han kände sig lite halvkass och då ville vi inte chansa med någonting så han fick vara hemma och kurera sig lite. Men det ska inte vara några problem för hans medverkan idag, säger Mikael Franzén och bekräftar även att Gustav Skagerling inte spelar ikväll.

I övrigt saknas endast Andreas Berg på grund av sin avstängning, i hans ställe får Benjamin Helander stort förtroende med uppbackning från unga löftet Alexander Wedin.

– Det blir inte så väldigt annorlunda med Benjamin egentligen. Vi kanske inte kan spela riktigt likadant bakåt, han är ju lite mindre än Andreas, men han kommer lösa det galant. Det är inga konstigheter. I övrigt har vi inga skavanker, vi är laddade!

Hur viktigt var det att ni svarade upp så bra som ni gjorde på Sävehofs sju mot sex?

– Det är klart det känns bra, men samtidigt vet vi heller inte vad som väntar oss ikväll. Det beror lite på hur spelet blir. Jag gillar också när det blir många mål, då jag tycker vi har en slumrande potential i vår första- och andrafas som vi inte riktigt fått till mot Sävehof än. I övrigt i år har den sett väldigt bra ut och blir det många mål tror jag vi kan hänga med i det racet. Får Sävehof träff i sju mot sex ska vi straffa dom ändå.

Hur tänker man kring det taktiska över flera matcher?

– Sju mot sex har vi inte känt på live så värst mycket, även om Tobias Sandberg på ett väldigt bra sätt agerat Jonas Larholm på träning (skratt). Nu kommer Sävehof göra förändringar i sitt spel och då får vi se hur snabbt vi kan svara upp på det. Dom kollar precis som oss på video och letar mål, då handlar det om att kunna ställa om direkt.

– Samtidigt är det omöjligt att tänka på allt, nästan omänskligt. Man måste också göra det man är trygg i och inte gå bort från sin spelidé för mycket. Det är nyckeln, att vi litar till det vi håller på med och att grunderna finns med. Man kan titta på taktiska detaljer men man får inte gå från grunderna!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.