Frias från misstänkt förskingring

Alingsås

Den 30-årige mannen åtalades för förskingring efter att han dröjt med att lämna ifrån sig pengar som inte var hans – nu frias han från misstankar om brott.

En 30-årig man lät under fjolåret en annan man använda hans bankkonto för en insättning på 10 000 kronor från trafikförsäkringsföreningen. Pengarna hamnade på kontot, men 30-åringen dröjde med att betala ut dem till mannen. Det resulterade i en polis­anmälan och att kontoinnehavaren nyligen ställdes inför rätta för förskingring.

Nekade till brott

I tingsrätten nekade 30-åringen till brott och förklarade att han dröjt med utbetalningen på grund av att han inte hade sett han pengarna hamnat på hans konto.

Enligt tingsrättens dom framgår att 30-åringen har betalat ut pengarna till mannen, men att det skedde sent. ”Det var naturligtvis inte bra” skriver tingsrätten i sin dom där de samtidigt menar
att 30-åringen har lämnat en rimlig förklaring till varför utbetalningen dröjde. Därmed anses han inte haft något uppsåt att hålla inne med pengarna, och åtalet mot
honom ogillas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.