Foto: Filip Landqvist

”Fullständigt bedrövlig insats”

Fotboll

Alingsås IF skapade tillräckligt med målchanser för att köra över gästande Ardala GoIF i torsdagens möte. Men det blev ändå förlust med 1-0 och det enda målet man gjorde kom istället i egen bur redan i den fjärde minuten.

– Spelarna får skämmas i dag. Det var på många håll en fullständigt bedrövlig insats, säger tränaren Niklas Klingberg direkt efter slutsignalen. 

AIF kom till torsdagens match med en fin 4-1-seger borta mot Mellerud i bagaget. Man kunde också tagit ledningen i mötet med hemma mot bottenlaget Ardala redan efter ett par minuter. Oliver Östlind rann igenom och kom fri med målvakten men avslutet smet över ribban. Istället kom ett mycket snöpligt baklängesmål för de grönvita. Målvakten James Claark fick en hemåtpassning som i det blöta gräset smet under foten på honom och förbi mållinjen och 0-1 var ett faktum.

En tuff smäll för hemmalaget som trots att man egentligen aldrig någon gång fick igång spelet fortsatte att skapa stora målchanser. Bara i den första halvleken hade man tre avslut i målramen och ytterligare ett par 100-procentiga målchanser. Men ibland vill bollen inte in hur många chanser man än får och det var uppenbarligen en sådan dag för Alingsås IF denna gång.

Tränaren Niklas Klingberg var minst sagt besviken när han klev att den regniga planen efter 90 spelade minuter.

– Att vi förlorar mot dom här (Ardala) och gör noll mål på hemmaplan det är fullstädning bedrövligt. Det ser ut så varje match att vi skapar massor av frilägen men vi gör inte mål. Hade vi haft en anfallare som kunde göra mål på sina chanser så hade vi ledat serien, säger Klingberg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.