GRATTIS, ALLA POLITIKER!

Alingsås

Och ett mäktigt hurrarop även till tjänstemän och byggherrar – ja, till alla som anser att det är världens bästa idé att bygga på stans p-platser. Hundratals har försvunnit på senare år, och värre blir det inom kort. Parkeringen vid Utbildningens hus ska bebyggas, liksom den vid Norra Ringgatan, för att nämna några av de större projekt som klubbats igenom.

Vad blir resultatet? Butiker i stan slår igen. Det är bara att gå Kungsgatan fram för att se verkligheten i vitögat. Nu senast är det Fåfängan, unik i sitt slag i Alingsås, och som i decennier har lockat folk långväga ifrån, som lägger ned. För hittar kunderna ingen parkering åker man någon annanstans. Är det så ni vill ha det? Det är ett stort ansvar ni tar på er.
Och när vi ändå pratar om vansinniga planer: Varför ge plats åt en affär som Dollarstore i Bolltorp? Vi har väl tillräckligt av den sortens butiker, så varför inte tänka tvärtom? Det är ju ett utmärkt läge för bostäder. Nära till kommunikationer, butiker, skolor, skog och sjö. Kan det bli bättre? Gott om parkeringar, dessutom.

  • Dags att flytta tillbaka till Göteborg?
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.