Hon får nya kulturstipendiet

Vårgårda

Vårgårda Kulturstipendium i bildkonst för ungdomar kommer att delas ut för första gången den 25 maj, i samband med Vårgårda Marknad.

Vårgårda Kulturstipendium i bildkonst för ungdomar kommer att delas ut för första gången den 25 maj, i samband med Vårgårda Marknad. Vinnaren är nu utsedd av juryn i Vårgårda Konstförening. Det blir 18-åriga Amanda Henriksson som får motta stipendiet på 5000 kronor.

Amanda fyller 19 år samma dag som det delas ut och juryns motivering lyder:

”Amanda visar i sitt bildskapande en bred talang som lovar mycket för fram­tiden. Det gäller både hennes färdigheter som tecknare och målare. Vi uppskattar också hennes positiva ambition att satsa vidare på konstutbildning.”

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.