Foto: MÅRTEN ÖHMAN
ARBETET PÅBÖRJAT. Den som väntar på något gott får vänta till 10 september.

Järtas park klar i september

Alingsås

Trivs du i parkmiljö? Notera i så fall datumet 10 september i din kalender.

Efter mycket snack och påbörjad verkstad – nu har kommunen gett besked om när Järtas park ska vara ombyggd. Ombyggnationen drog igång i torsdags och nu står det klart när alingsåsarna och annorstädes hemmahörande ska få uppleva en park med sekelskiftestema från den 10 september. Enligt en text på kommunens hemsida utlovas ”en blinkning” till Alingsås textila historia såväl som till dess fina trähusbebyggelse.

Nygrens Gård ska anläggas i barnstorlek, men exempelvis stall, kafé, bageri och karamellfabrik. En liten damm blir det också, såväl som en dricksvattenpump och en paviljong, som kan användas som scen. Drömmer du våta drömmar om en hinderbana? Japp, då kan du slå en kullerbytta av glädje! Utförare är LP Entreprenad, som arbetar på uppdrag av Alingsås kommun.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.