Jennie Linnéll om SM-finalen

Handboll

Jennie Linnéll och Charlie Sjöstrand har agerat experter under säsongen i C Mores handbollssändningar och sett finallagen från nära håll.
För AT-sporten ger man nu sin syn på det som väntar i Estrad imorgon. Den här gången är det Jennie Linnélls tur.

Har du en känsla för hur den här finalen slutar?

– Jag har faktiskt ingen känsla att det lutar åt ett visst håll. Lite som slutspelet i övrigt som varit extremt svårtippat. Det är klart det är lite övertag för Sävehof att man får en femte match jag har själv känt när vi spelat slutspel att den femte matchen alltid är rätt jämn. Då har båda lagen mycket att vinna och förlora. Psykologiskt är det lite hugget som stucket.

Spelar hemmaplan någon roll?

– I vanliga fall, ja, och jag tycker Alingsås varit starkare generellt på hemmaplan även om dom förlorade första finalen. Så det är nog bra för Alingsås att vara hemma.

Så inget lag får din tippning såhär på förhand?

– Nej jag tycker det är svårt! Egentligen, om vi ska vara ärliga, så vinner nog det lag som också vinner målvaktsmatchen. Men annars är det extremt svårt att säga något men det är väl också det magiska med den här matchen? Det hade varit så mycket tråkigare om vi hade stått här och varit helt säkra på vilka som ska vinna!

Vilka pekar du ut som nyckelspelare i Alingsås?

– Niklas Kraft först och främst, och så väljer jag även Felix Claar. William Andersson Moberg har varit riktigt stark men får Claar till en fullträff, där han gör åtta-nio mål, så tror jag Alingsås vinner.

Och i Sävehof?

– Björgvinsson i mål såklart, för målvaktsmatchen kommer bli avgörande. Sedan säger jag Oskar Sunnefeldt också. Han har haft tre sämre finaler men kommer han upp i nivå så ger det en helt annan dimension till Sävehofs spel. Då får Alingsås problem.

Hur stor är guldbetydelsen för de båda lagen, om man börjar med AHK?

– Guld är alltid viktigt för alla lag, men jag tycker ju Alingsås har en spännande trupp inför nästa säsong så ur Sverigeperspektiv, då dom i så fall ska ut i Europa, känns det som att man bygger vidare på det med ett guld. Dom har en stabil grund som är viktig i Europaspel.

Och Sävehof?

– Ett guld för dom skulle väl vara mer oväntat då dom kom sjua i serien. Det blir lite förändringar i truppen men dom har redan en väldigt bred trupp där jag tror det är nyttigt även för dom att spela i Europa. Jag tror dom svajat lite för att man haft extremt många niometare, att kunna ge alla mycket speltid är nog bra där.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.