Kraft: ”Detta är jävligt stort”

Handboll

I skadade Gustav Skagerlings frånvaro har Niklas Kraft visat att han är nummer ett. I lördagens match var han återigen ett spöke för IFK Kristianstads spelare. 

Normalt sett är Niklas Kraft en lugn och sansad person. Men efter slutsignalen i Kristianstad Arena kunde han inte hålla tillbaka känslorna.

Inte undra på det då han var en starkt bidragande orsak till att AHK besegrade Kristianstad med 29–25 och 3–0 i matcher. 

Nu väntar härnäst Krafts första SM-final. 

– Detta är jävligt stort, och det är knappt jag förstår vad vi gjort. Vi har hela tiden haft slutspelet som mål och har metodiskt jobbat för att få ihop det på ett så bra sätt som möjligt. Så här långt får man väl säga att vi lyckats. Vi har tagit en match i taget och gnuggat på med vår spelidé, säger en påtagligt glad och stolt Kraft.

Hur ser du på det uppoffrande försvarsspelet från dina lagkompisar?

– Alltså, arbetet dom lägger ner är så otroligt viktigt. Niclas Barud och Fredrik Teern har ju exempelvis enorm rutin  – och när det gäller som mest är den typen av spelare oerhört värdefulla. 

Hur var känslan när Kristianstad gick ikapp till 16–16?

– Ganska lugnt ändå, även om det var ett jäkla tryck på publiken. Vi behöll lugnet och gjorde de saker som vi kommit överens om. När varje gubbe offrar sig för varandra på sättet vi gjort de senaste veckorna brukar det sluta bra (skratt). 

Du har spelat i Sävehof tidigare, hur gärna möter du dom i finalserien?

 – Alltså, det där har jag inte tänkt på. Nu ska vi ta hand om våra kroppar och ladda på inför de kommande matcherna. Om det blir Sävehof eller Skövde spelar ingen roll.

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.