Arkivbild. Benjamin Helander. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Kraft hyllar lagets ”young guns”

Handboll

Niklas Kraft klev fram och stod för en stark insats när Alingsås kvitterade matchserien. Efteråt hyllade målvakten kollektivet – och två av lagets yngsta spelare, Benjamin Helander och William Andersson och Moberg.

– Jag vet ärligt talat inte vad killarna är gjorda av. Dom har ju inga spärrar alls! William kanske missar något skott här och där, men det bryr han sig inte om. Han bara kör på och gör sin grej, säger Kraft. 

Vad säger du om Helander då?

– Han är ett tekniskt geni och har precis som ”Wille” nerver av stål. 

Kraft själv då? Jo, han var också en starkt bidragande orsak till Alingsås storseger.

– Det kändes bra, absolut. Sen fick jag grymt bra hjälp av mina medspelare också. Försvarsspelet var riktigt vasst idag.

– Vi stressade dom till dåliga lägen vilket ledde till en hel en del tekniska fel. Sen fick ju exempelvis Larholm (Jonas) inte samma alternativ som senast. Vi hade en tydlig plan och följde den till punkt och pricka hela matchen egentligen.

Fortsättningen då? 

– Nu är det nollställt igen så att säga, och vi ser fram emot att komma hem till Estrad igen. Det hade varit jobbigt med ett 0–2-underläge, men nu är det ju lite fördel oss igen, konstaterar Kraft. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.